top of page
Hveem Nord Østre potet

Våre Poteter

Hveem Nord Østre - siden 1971

En Viktig Ernæringsikilde

Matpotet er en av de viktigste ernæringskilder, med høyt innhold av karbohydrater, vitamin C,

jern og kalsium. Det finnes mange forskjellige sorter med ulik bruksegenskaper.

Potetene bør oppbevares mørkt og kjølig, ved 4°-8°C.

Hveem Nord Østre potet
Hveem Nord Østre høsting potet

POTETTYPER

Hveem Nord Østre - siden 1971

Hveem Nord Østre potet

Asterix

Asterix kommer opprinnelig fra Nederland og regnes som halvsen potetsort. Kjennetegnes av rødt skall og lys gul kjøttfargen. Asterix potet er kokefast og egner seg til salater, lapskaus, fløtegratinerte poteter. Asterix har en god holbarhet.

Hveem Nord Østre potet

Solist

Solist høstes tidlig. Den kokefaste poteten har gult skall med lys gul kjøttfarge. Kan kokes, stekes og brukes i salater. 

Hveem Nord Østre potet

Folva

Folva kommer opprinnelig fra Dannmark. Har et glatt og jevnt skall og kokefast kjøtt. Egner seg godt til salat, koking og baking.

Hveem Nord Østre potet

Colombo

Colombo er resultatet av arbeidet til nederlandske oppdrettere. Disse potetene er verdsatt for tidlig modning og stabil kvalitet. 

Hveem Nord Østre potet

Nansen

Nansen er en ny norsk lagringspotet. Har et mørkt rødt skall med lys gul kjøttfarge. Fastkokende type. Flott til salater og gryteretter.

Hveem Nord Østre potetåker

Hveem Nord Østre - siden 1971

Mangfoldig
Plante

Potet er en plante i søtvierfamilien som er mye dyrket fordi den er en allsidig og næringsrik matvare. Potetene brukes til mat i ubearbeidet form, i industriell foredling til chips, pommes frites, potetmos, potetmel og sprit, og til fôr.

LEVERING

Hveem Nord Østre - siden 1971

Hveem Nord Østre potet

Levering

Våre poteter leveres i :

1,0 kg          2,0 kg          2,5 kg          5,0 kg          15,0 kg

Hveem Nord Østre fokus på miljø
Hveem Nord Østre grønt punkt

Hveem Nord Østre - siden 1971

Fokus på Miljø

Vi på Hveem Nord Østre har også fokus på miljøet. Vi er medlem av ”Grønt Punkt”, et organ som har som mål å redusere avfallsmengden og bidra til en bærekraftig utvikling. I et større perspektiv ser vi det også som viktig å kunne nyttiggjøre størst

mulig del av avlingen. Mat skal nytes – ikke kastes! Det er vår filosofi.

bottom of page